Rollators


Rollators

Vooral onder ouderen is de rollator een populair hulpmiddel. Het voordeel van een rollator is namelijk dat deze niet alleen stevigheid geeft tijdens het lopen, maar ook ervoor zorgt dat u, indien gewenst, in een stevig tempo door kunt blijven lopen.

U wilt een rollator aanschaffen, waarop moet u letten?

Bij de aanschaf van een rollator dient u rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Door rekening te houden met deze punten heeft u een betere loophouding en voorkomt u het risico op vallen.
De hoogte van de rollator
De hoogte van de rollator is belangrijk. Door de juiste hoogte van de rollator loopt u rechterop achter de rollator en staat u zo dichter bij de rollator wat de kans op vallen verkleint. Tot slot is de druk op de handvatten nu optimaal. Invacare Dolomite rollatoren zijn in verschillende zithoogtes leverbaar en de handvatten kunnen daarbij bovendien individueel naar wens worden ingesteld.

De remmen
Verzeker uzelf ervan dat u de remmen goed kunt bedienen. Bediening van de remmen is namelijk noodzakelijk om goed gebruik te kunnen maken van dit loophulpmiddel. Er zijn verschillende soorten remmen. De handrem, hiermee kunt u tijdens het lopen uw snelheid minderen. De parkeerrem, hiermee zet u de rollator op ‘slot’. U blokkeert de rollator zodat deze niet weg kan rollen als u hierop wilt steunen tijdens een transfer. Bij de Invacare Dolomite rollatoren zijn de remkabels netjes in het frame weggewerkt. Hierdoor loopt u niet de kans dat u achter obstakels blijft haken. Bovendien is deze oplossing onderhoudsvriendelijk.
De basis rollator
Het meest standaard model is uitgevoerd met vier wielen, heeft een boodschappenmandje en is voorzien van een zitje. Vaak is dit basismodel reeds voorzien van een klein dienblad en een houder voor een wandelstok of kruk. Daarnaast zijn er modellen verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van lichtgewicht en opvouwbaar tot een robuust basismodel. Het voordeel van een lichtgewicht rollator zoals de zeer populaire en trendy Invacare Dolomite Jazz II is dat deze zeer stevig en stabiel is, maar toch heel licht van gewicht is. Ideaal op het moment dat u de rollator even moet optillen. Bijvoorbeeld om een stoep op te gaan of om de rollator te vervoeren.
Wanneer u van plan bent om veel buiten te lopen en dus te maken heeft met ongelijke ondergrond, is het mogelijk verstandig te kiezen voor de Invacare Dolomite Soprano. Deze is voorzien van extra grote wielen. Deze rolt comfortabeler over tegels en keien en geeft u tijdens het lopen dan ook de benodigde stabiliteit.


Handige accessoires
Er zijn een aantal handige accessoires op de markt die speciaal voor de rollator zijn ontworpen. Enkele mogelijke accessoires zijn: een dienblad, een afsluitbare en afneembare boodschappenmand, een stokhouder.