DemoticaTechnologie ondersteunt
bij zorg voor ouderen

'Wat zou het toch fijn zijn als je zelf de gordijnen kunt openen en geen beroep op een ander hoeft te doen voor zo'n eenvoudige klus!' of 'Steeds moet de zuster komen omdat ik mijn medicijnen anders vergeet in te nemen, je hebt geen moment voor jezelf meer.' of 'Ik durf tegenwoordig de deur niet meer open te doen. Je weet nooit wie er voor de deur staat.'

Slimme technieken zorgen ervoor dat je met een druk op de knop de gordijnen opent. Met een automatische deuropener kun je op afstand de deur bedienen. Een videoschermpje zorgt ervoor dat je ziet wie er voor de deur staat, voordat je de deur open maakt. De medicijndispenser geeft op de juiste tijd de juiste medicijnen. Reageer je niet op het signaal van de medicijndispenser, dan wordt de zorgverlener gewaarschuwd.

Video Intercom

Net als u heerlijk ontspannen op de bank zit, gaat de voordeurbel. Of u bent boven, in de slaap- of badkamer, nog onhandiger. Wat zou het dan fijn zijn als u op afstand kunt zien wie er voor de deur staat. Om deze vervolgens op afstand te openen voor uw bezoek.

Een video-intercom bij de voordeur is niet alleen reuze gemakkelijk, het is in bepaalde gevallen zelfs onontbeerlijk. Mensen die minder goed ter been zijn, hoeven op deze manier niet op een drafje naar de gang te lopen – om daar tot de conclusie te komen dat het bezoek alweer is vertrokken.

Sleutelkluis

Een sleutelkluis is een afsluitbare box die aan de gevel van uw woning wordt vastgemaakt. In de kluis bewaart u uw huissleutel. Zorgverleners kunnen met een cijferslot de kluis openen en vervolgens met uw huissleutel de voordeur openen. Bij vertrek laten zij de sleutel weer achter in het kastje, voor de volgende zorgverlener.

Etac Beauty

Heeft u ’s avonds in het donker al eens geprobeerd de voordeursleutel in het slot te steken? En waar zit de schakelaar van het ganglicht toch? De draadloze automatic-schakelaar van Gira biedt uitkomst. Die is niet alleen praktisch, maar kan bovendien snel en eenvoudig worden gemonteerd.

De Gira draadloze automatic-schakelaar detecteert warmtebewegingen en schakelt daarop automatisch het licht in. Het apparaat is vooral nuttig in doorgangs- en andere ruimten waar mensen kort verblijven, zoals de gang, de garage, de keldertrap en de voorraadkast. Daarbij voorkomt de draadloze automatic-schakelaar niet alleen het op de tast vinden van een lichtschakelaar. De kans op ongelukjes in het donker neemt ook verder af. En u bespaart stroom, omdat de verlichting automatisch wordt uitgeschakeld.